top of page
ספורטאי / מאמן יקר!
 
הרשם כאן וקבל  גישה ישירה לכלים פרקטיים להצלחה בספורט

אימון מנטלי לספורטאים

על מה אנחנו עובדים?

  • איך להתכונן לפני משחק ובמהלך השבוע

  • איך להגיע לרמת ביצוע מקסימלית

  • איך לפתח ביטחון עצמי 

  • איך לשמור על שליטה ברגשות  

  • איך להתמודד עם מצבי לחץ

  • איך לצאת ממשבר

  • איך לשפר את הריכוז

  • איך לחזור חזקים מפציעה ו/או מחלה

  • איך להתנהל מול התקשורת

למה חשוב לעשות עבודה מנטלית קבועה?

כספורטאים, אני בטוח שאתם יודעים שתחרות ספורט היא אתגר פיזי וגם מאבק מנטלי. חרדות ביצוע ועוד בעיות מנטליות, מובילות לשרירים מתוחים. שרירים מתוחים דורשים יותר אנרגית תפעול. בנוסף, ספורטאי מבולבל וחרד יתקשה להגיב במהירות לאתגרים בלתי צפויים.

 

יש כבר עדויות מצטברות לכך שתרגילי הרגעה, הדמייה, עגינה ועוד תרגילים נוספים, עוזרים לשפר בצורה ניכרת את החוסן המנטלי ואת הביצועים בספורט.

 

ספורטאים שעושים שימוש קבוע באימון לחוסן מנטלי, בדרך כלל מדווחים על שיפור קיצוני, לא רק בביצועים, אלא גם בגישה מנטלית כללית, דבר שלטענתם עוזר להם להגיב בצורה קלה יותר למצבים משתנים.

 

אם תקראו חלק מהכתבות שנעשו בנושא, תמצאו עשרות סיפורי הצלחות של ספורטאים. לדוגמא שחקן גולף שהפסיד למעלה מ- 500 טורנירים מקצוענים. אחרי שהחל באימון מנטלי, הניצחונות לא איחרו להגיע. ישנם  ספורטאים שמדווחים שאחרי שביצעו תרגילי הדמייה שונים הצליחו להכפיל את רמת הכנסתם.

 

מאחר וכיום מאמנים מתחילים להכיר בחשיבות של הפסיכולוגיה בספורט ורוצים לפתח ולהכניס תרגילי הדמייה והרגעה שונים לשגרת האימונים, יש חשיבות רבה להוכחות הקיימות היום לכך שדרך אימונים לחוסן מנטלי ניתן לשפר את הביצועים.

 

מאמנים וספורטאים רבים עדיין לא מבינים מהו החלק של האימון לחוסן מנטלי בשיפור הביצועים בספורט.

 

אימון לחוסן מנטלי הוא חלק מתחום גדול יותר של מדעי הספורט ובו חוקרים התנהגות אנושית בסביבה של ספורט והתועלת של אימונים מנטליים לשיפור הביצועים בספורט.

 

המטרה של אימון לחוסן מנטלי היא לעזור לספורטאים ולקבוצות להגיע לרמת ביצוע הכי טובה שאפשר, על ידי שיפור המיומניות המנטליות הספצפיות להצטיינות בספורט מסוים. האימון לא נועד רק כדי לעבוד עם ספורטאים בעייתיים בעלי התנהגות חריגה.

 

אימון לחוסן מנטלי נועד בעיקר כדי לסייע לספורטאים להסיר את המחסומים המנטליים שמונעים מהם להגיע לרמת שיא בביצוע ומיצוי פוטנציאל מקסימלי. על ידי מיקוד באסטרטגיות הנכונות להצלחה בכל תחרות, אימון לחוסן מנטלי שואף להשיג את המטרה הנעלה, של שיפור הביצועים והתמדה בביצוע.

 

אני נוטה להשתמש במושג "אימון לחוסן מנטלי" כי אני מאמין שספורטאים מתחברים לזה יותר ממושגים אחרים.

 

התפקיד שלי זה לסייע לספורטאי לפתח מיומניות מנטליות כדי להגיע לביצוע שיא. אני עובד עם ספורטאים נחושים ומחוייבים שנמצאים תחת לחץ גדול להצליח במקצוע שלהם. המטרה שלי היא ללמד את הספורטאים איך להיות יותר בטוחים, יותר ממוקדים, להיות רגועים תחת לחץ, להתאמן יותר ביעילות ולפתח תרגילים שגרתיים לביצוע לפני משחקים. אני הופך להיות שלוחת סיוע של תמיכה בספורטאי.

מאחר ואין לי אפשרות לעבוד עם כל אחד אישית, פיתחתי את "מנטל-שייפ", אימון מנטלי לאגודות ספורט ולספורטאים.

 

ישנו מיתוס בין ספורטאים שאומר שאימון מנטלי ואימון פיזי הם נפרדים. יש ספורטאים שחושבים בטעות שצריך קודם לעבוד על הטכניקה ומכניקה מושלמת לפני שעובדים על גישה, הלך רוח ומיומניות מנטליות.

 

זה כבר הוכח מדעית וזוהי גם דעתי האישית, שאין להפריד את האימון המנטלי מהפיזי בכל מקרה.

 

החלטות, מחשבות, תמונות ורגשות משפיעות על התנהגות מוטורית. אימון לחוסן מנטלי עוזר לספורטאים לפתח ביטחון ויכולות מיקוד במקביל לשליטה בפן הטכני של הספורט.

 

תיעוד ביצועים

תוכנית אימונים

פיתוח חוסן מנטלי

ליווי ומעקב

 

כדורגל
שחקנים
מאמנים
ספורטאים
כדורסל
טניס

איך תדעו אם יש לכם תועלת באימון לחוסן מנטלי?

כמה שאלות חשובות לבחינה:

  • האם אתם מגיעים לרמת ביצוע שתואמת את היכולת שלכם?

  • האם הביצוע שלכם בתחרות טוב כמו שהוא היה באימון?

  • האם אתם מודאגים לגבי מה אחרים חושבים על הביצוע שלכם?

  • האם יש לכם איזשהו ספק בקשר ליכולת שלכם, לפני, תוך כדי או אחרי התחרות?

  • האם אתם נהיים כה חרדים שאין לכם שקט נפשי או בהירות מחשבה בזמן התחרות?

  • האם אתם מונעים על ידי פחד להיכשל והאם זה משפיע על הביצועים שלכם?

  • האם אתם מוסחים בקלות על ידי דברים שקורים מסביבכם?

  • האם אתם נכנסים לתיסכולים כאשר דברים לא הולכים לפי התוכניות?

 

אם עניתם כן על אחת מהשאלות, אז התוכנית שלנו יכולה לסייע לכם!

 

איך עוד תדעו אם אימון לחוסן מנטלי יכול לעזור לכם?

 

ישנם כמה סימנים ברורים שיאפשרו לכם לדעת אם יש לכם בעיה בתחום המנטלי. בנוסף, איך  אימון מנטלי יכול לסייע לכם להתגבר על מחסומים מנטליים כדי שתוכלו למצות את הפוטנציאל שלכם. הנה רשימת הנושאים:

 

  • יש לכם נטייה לפרפקציוניזם; חלק טועים לחשוב שזה דבר טוב לספורטאים בגלל המוטיבציה והרצון להצליח אבל זה רק חלק מהעניין. הרבה מהתכונות של "פרפקציוניסט" מונעים מהספורטאי להצליח. למשל: זה יכול לגרום לרמת ציפיות לא ריאלית, לביקורת עצמית קשה מדי, להשקיע מאמץ יתר ולהיכנס לתיסכול בקלות.

 

  • אתם לא משחקים טוב כאשר אחרים מסתכלים עליכם; כאשר אנשים שאתם קשורים אליהם כמו חברים, בני משפחה, מאמנים ואוהדים נוכחים בזמן הביצוע, אתם מאבדים את הריכוז ולא מצליחים לתפקד כמו שצריך.

 

  • יש לכם דאגות שאולי מישהו יתאכזב מכם או שלא תצליחו להיות טובים בעיני אחרים; הדאגה מכישלון היא כמו סוג של פחד במה או מבוכה גדולה. פחד וחרדה שאנשים יראו אתכם נכשלים. פחד מביצוע לא טוב שלכם, משליך איכשהו על מי שאתם כספורטאים או כבני אדם.

 

  • אתם מודאגים לגבי ביצועים לפני התחרות; אתם סובלים מחוסר ביטחון ונכנסות לכם לראש שאלות כמו: "האם אני באמת יכול לנצח את המתחרה שלי", "האם אני יותר טוב ממנו", "מה אני אעשה אם הוא יעבור אותי" יש לכם ספק ביכולת שלכם וזה גורם לכם לחוסר ביטחון. איפה שיש ספק, הביטחון נפגע.

 

  • אתם מגבילים את הביצועים שלכם על ידי רמת ציפיות קפדנית; כמות גדולה של אימונים והצלחה בתחרויות מביאה איתה ביטחון עצמי ורמת ציפיות גבוהה. ביטחון עצמי זה הדבר שאיתו אתם רוצים ללכת. אבל שמירה על רמת ציפיות קפדנית מובילה ללחץ, שיפוט עצמי ודרישות מיותרות שאתם שמים על עצמכם.

 

  • אתם מאבדים את הריכוז ב- "מאני טיים"; כשמגיע שלב מכריע בתחרות, אתם לא חושבים בבהירות בגלל הלחץ שנוצר אצלכם והרצון לעשות טוב בשביל המאמן, השחקנים, האוהדים. אתם לא שמים לב לזמן או להוראות של המאמן ועושים טעויות מנטליות טפשיות, שבמצבים פחות מלחיצים אין לכם שום בעיה לבצע.

 

  • אחרי פציעה ממנה החלמתם ב- 100% מבחינה פיזית, אתם עדיין לא מצליחים להגיע לרמת ביצוע כמו לפניה; הרבה מאוד ספורטאים שנפצעו בזמן תחרות ספורט מתקשים לשחזר את היכולת והביטחון שהיה להם לפני מקרה הפציעה. אפילו אחרי שהרופאים אומרים לכם שמבחינה רפואית אתם יכולים לשחק, הצלקות המנטליות שלכם עדיין לא הגלידו. אתם מפחדים להיפצע שוב ומשחקים בצורה הססנית.

 

  • יש לכם רצון עז להשתפר במקצוע שלכם; למרות שאין לכם מחסום מנטלי כלשהו, אתם רוצים לשפר את היכולת המנטלית שלכם ולנצח יותר. אתם חושבים שאימון מנטלי יכול לעזור לכם להשתפר ולהגיע לשלב הבא. אתם רוצים ללמוד כל דבר שיכול לתת לכם יתרון על המתחרים, כולל יתרון בחוסן המנטלי.
     

ישנם עדיין הרבה מאמנים ושחקנים שחושבים שבגלל שאימון מנטלי קשור לפסיכולוגיה, הוא מיועד רק לספורטאים "לא נורמליים". זאת הסיבה שבגללה הרבה מאוד ספורטאים נמנעים מלעבוד עם מאמנים מנטליים, מאחר והם חוששים שישימו עליהם תוויות של "בעייתיים".

 

זוהי עוד סיבה שבגללה הקמתי את חברת "מנטל-שייפ", אימון מנטלי לאגודות ספורט ולספורטאים. כל אחד מכם יכול לעשות אימון מנטלי גם בצורה פרטית, במקום שיבחר, מבלי פחד מה יגידו. אנשים ישימו לב רק לשיפור בתוצאות ובביצועים שלכם.

 

אני מכבד מאוד את הספורטאים שרוצים לשמור על פרטיותם, אבל זה שהם עדיין לא רוצים שידעו שהם עובדים עם מאמן לחוסן מנטלי, זה בגלל שהם לא יודעים מזה אימון לחוסן מנטלי והם חוששים מה הציבור יגיד על זה.

 

רוב הספורטאים שפונים אליי מבקשים לפתור בעיה ספציפית, כמו מחסום מנטלי מסוים, ירידה ביכולת, תקופה לא טובה ועוד...

 

כמאמן לחוסן מנטלי אני לעיתים הופך להיות המוצא האחרון שאליו פונים, אחרי שכבר ניסו כמעט הכל כדי לצאת לדרך חדשה. רוב האגודות והספורטאים מחכים שמשהו "רע" יקרה כדי "לתקן" ורק אחרי שהם כבר ניסו כמעט הכל הם מוכנים לנסות אימון מנטלי.

 

עכשיו אתם לא צריכים לחכות עד שיהיה מאוחר מדי, אפשר להתחיל באימון לחוסן מנטלי כבר היום!

 

התחברו אליי בפייסבוק.

" הדרך להצלחה מתחילה אצלנו בראש "

bottom of page